Hellende Daken

l

Hellend Dak

Heeft u bouw- of verbouwplannen? Is uw hellend dak aan renovatie toe of zit u met een lek in uw dak? Voor alle mogelijke werken betreffende hellende daken bent u bij Dakwerken Wevelgem beslist aan het juiste adres.
Een dak heeft niet alleen een praktische waarde, het bepaalt ook voor een groot deel mee welke uitstraling u aan uw huis geeft. Dat is meteen ook de reden waarom hellende daken nog steeds het populairst zijn bij private woningen. Je kunt er namelijk verschillende kanten mee uit.

Zo zijn er verschillende vormen van hellende daken.
– Er is het standaard hellend dak.
– Er is het lessenaarsdak dat is opgebouwd uit één enkel hellend dakvlak.
– Bij een mansarde dak heb je vier delen waarbij de twee onderste vlakken naar buiten knikken en dus steiler lopen dan de bovenste vlakken.
– Een wolfsdak is een afgeleide van een hellend dak, maar heeft voor- en achteraan ook twee kleine schuine, driehoekige delen.
– Bij een tentdak heb je vier schuine delen die elkaar bovenaan snijden.
– Een schilddak ten slotte, lijkt erg veel op een wolfsdak, maar hier lopen de schuine, driehoekige delen even ver naar beneden als de twee andere delen.

Daarnaast heeft u ook een grote keuze wat betreft soorten en kleuren dakpannen of leistenen.

Voor al deze varianten en eventuele subvarianten kunt u bij ons professionele team van dakwerkers terecht.

Voordelen Hellende Daken

Zoals reeds gezegd is een hellend dak nog steeds het populairst voor particulieren in ons land. Meestal omwille van het esthetische als eerste reden, maar ook omwille van de vele voordelen qua functionaliteit en duurzaamheid.

Uiteraard heeft een hellend dak ook nadelen ten opzichte van platte daken, maar we lichten hier graag even de diverse troeven van deze dakstijl uit.

Daken zijn in de loop der jaren geëvolueerd, waarbij zowel schuine daken als platte daken enorm in kwaliteit gestegen zijn. Toch blijven hellende daken de meest voorkomende en efficiënte oplossing om maximale bescherming te garanderen.

Een overzicht:

WATERAFVOER
WATERAFVOER

Met een hellend dak kunt u, met het juiste afwateringssysteem, tot 95% van het regenwater recupereren in een regenput. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. U kunt het water namelijk gebruiken voor bijvoorbeeld het spoelsysteem van uw toilet, uw wasmaschine, het besproeien van uw gras, het wassen van uw wagen, als drinkwater voor uw (huis)dieren,…

ONDERHOUDSVRIENDELIJK
ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Een hellend dak vraagt minder zorg dan een plat dak. De helling voorkomt dat er regenwater op het dak blijft staan en de gebruikte materialen zijn over het algemeen weerbestendiger zijn.
Toch is het slim om regelmatig de staat van uw dak te controleren om tijdig kleine euvels te kunnen oplossen.
Algemeen gesteld kunnen we zeggen dat het onderhoud van een schuin dak voornamelijk bestaat uit het reinigen en herstellen van de dakpannen.
U kunt dit prima zelf doen, maar kunt ook steeds van onze diensten gebruik maken.

DUURZAAM
DUURZAAM

Hellende daken zijn uiterst duurzaam.
Eerst en vooral zijn ze ‘vormefficiënt’. Dit betekent dat je voor hetzelfde woonvolume minder buitenoppervlakte zult hebben. Met als gevolg: minder energieverlies.
Daarnaast zijn kleidakpannen zeer milieuvriendelijk. Ze hebben een levensduur van meer dan 100 jaar. Zijn ze toch aan vervanging toe, dan zijn kleidakpannen van goede kwaliteit bijna volledig te recycleren, wat het milieu uiteraard ten goede komt.

Bent u op zoek naar een dakwerker in de regio Wevelgem?

Bij Dakwerken Wevelgem staan we klaar om al uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
Dringende reparatiewerken omwille van een lek of opgelopen schade? Wij sturen zo snel mogelijk een team om het probleem te verhelpen.

Extra informatie

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze werking? Aarzel dan niet om ons te contacteren!