Platte Daken

l

Installateur platte daken regio Wevelgem nodig?

Platte daken worden vooral gebruikt in commerciële gebouwen, maar je ziet ze ook steeds vaker opduiken bij privé-woningen. Wanneer u aarzelt over de keuze van het soort dak, helpt Dakwerken Wevelgem u graag met advies op maat.

De kwaliteit van platte daken is enorm gestegen doordat de materialen steeds betrouwbaarder worden qua levensduur en waterdichtheid. Dakwerkers wenden daarbij ook steeds betere technieken aan, waardoor platte daken steeds meer voordelen en steeds minder nadelen hebben.

En plat dak heeft een lichte helling van ongeveer 2%, afhankelijk van de grootte van het dakoppervlak. Hierdoor blijft er geen water staan en kunt u het regenwater ook vlot recupereren.

Platte daken zijn eenvoudig en snel te plaatsen waarbij vooral gebruik gemaakt wordt van EPDM of roofing. Bij particuliere woningen wordt het vooral gebruikt bij een aanbouw of aparte garage.

Bij Dakwerken Wevelgem kunt u terecht voor nieuwbouw, renovaties en allerhande herstellingen van uw plat dak. We plaatsen zowel daken op kleine bijgebouwen als op grote loodsen. Hierbij maken we gebruik van de beste materialen en kunnnen we u eventueel ook helpen bij het installeren van een dakkoepel of lichtstraat.

 

 

Voordelen Platte Daken

Wanneer u een rondvraag zou doen wat het grootste voordeel van een plat dak is, zal ‘de kostprijs’ hoog bovenaan het lijstje staan. Als professionele dakwerkers die ook ervaring hebben in het plaatsen van hellende daken, kunnen we dit alleen maar bevestigen.

Maar we zouden de platte daken tekort doen om enkel dit als voordeel te benoemen. Ze hebben namelijk meer troeven en mogelijkheden dan je zou verwachten.

VOLLEDIG RUIMTEGEBRUIK
VOLLEDIG RUIMTEGEBRUIK

Bij een plat dak zijn er nergens verloren hoekjes. Elke vierkante cm kan gebruikt worden. En niet alleen ONDER het dak, maar ook ERBOVEN. Platte daken met een stevige constructie lenen zich namelijk uitstekend voor het plaatsen van ventilatie- en warmtesystemen. Ook zonnepanelen kunnen hier prima geplaatst worden.
Zin om uw plat dak om te toveren tot een gezellig dakterras om heerlijk van de zon te genieten? Nodig je vrienden dan maar alvast uit!
En wie tenslotte houdt van veel groen, kan zijn plat dak inzetten als groendak. Niet alleen fungeert het als extra isolatie, het is ook goed voor het milieu.

MAKKELIJKER UIT TE BREIDEN
MAKKELIJKER UIT TE BREIDEN

Wanneer u eraan denkt om een extra gedeelte aan uw woning te bouwen, zal dit met een plat dak een stuk eenvoudiger zijn, dan met een hellend dak, omdat je hier niets aan de constructie van het bestaande dak moet veranderen.

HERSTELLINGEN
HERSTELLINGEN

Hoewel platte daken steeds minder vaak lekkages vertonen, komt het toch wel eens voor. U kunt de reparatie hiervan, mits wat ervaring in het klussen, heel gemakkelijk zelf aanpakken. Ook het onderhoud kunt u perfect zelf onder handen nemen.
Hierdoor is een plat dak niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn een perfecte keuze voor uw portemonnee.

Heeft u een dakwerker in Wevelgem nodig?

Onze ervaren medewerkers staan steeds paraat om al uw vragen te beantwoorden en u bij te staan met raad én daad.

Extra informatie

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze werking? Aarzel dan niet om ons te contacteren!