Zinkwerken

Professionele Zinkwerken Regio Wevelgem

Wist u dat zink niet alleen heel geschikt is voor dakgoten en afvoerleidingen, maar ook de perfecte dak- en gevelbekleding zijn? Steeds vaker ontdekken de mensen de voordelen van dit multifunctionele materiaal en zien ze ook de esthetische mogelijkheden.

Als dakbedekkingsmateriaal of als gevelbekleding is zink een ideale materiaalkeuze die enorm populair is bij architecten en ontwerpers. Het is uiterst plooibaar en kan in de meest complexe vormen gebruikt worden zonder aan kwaliteit te verliezen.

Daarnaast is het een zeer duurzaam product dat weinig onderhoud vergt en een lange levensduur heeft omdat het onder andere corrosie afstoot.

Zinkbekleding en gootstukken voor dakbedekkingen zijn al lang erg populair en worden vooral gekozen omdat het qua prijs/kwaliteit het best scoort ten opzichte van de alternatieven in koper, hout of lood.

Zinkwerken Voordelen

Bij Dakwerken Wevelgem hebben we ons volledig verdiept in het plaatsen van zinken dakbedekkingen en gevelbekledingen waardoor we uw ideale partner zijn voor al uw zinkwerken. Ook wij zijn namelijk overtuigd van de veelzijdigheid van dit materiaal en vinden het een fantastisch product om mee te werken.

Zink heeft uiteraard ook wel enkele nadelen, maar deze worden volledig teniet gedaan door de talloze voordelen. Het is duurzaam, milieuvriendelijk en betrouwbaar en heeft eindeloze toepassingen. We gaan hier graag even dieper op in.

POSITIEVE MILIEUBALANS
POSITIEVE MILIEUBALANS

Zink is uiterst duurzaam en heeft een levensduur van meer dan 75 jaar. Na afbraak wordt ruim 95% weer ingezameld en gerecycled. Het beantwoordt hiermee de circulaire economie.
Daarenboven wordt zink zowat overal ter wereld ontgonnen, waardoor ook het vervoer ervan tot een minimum kan beperkt worden. Er zijn maar weinig bouwmaterialen waarvan de totale milieubalans zo positief is als voor zink.

TALLOZE VARIATIES
TALLOZE VARIATIES

Zink is met zowat alle andere bouwmaterialen eenvoudig te combineren. Dat zorgt ervoor dat je er werkelijk alle kanten mee op kan en heel wat vrijheid hebt bij het ontwerp van uw nieuwbouw of renovatieproject. Houdt u van een klassieke stijl of neigt u eerder naar strak modern? Dan kan zink hierbij net die extra twist geven die uw woning de perfect stijl geeft.

Zinkwerken regio Wevelgem

Een unieke eigenschap van zinken daken is dat krassen, deuken en lichte milieuschade zich na enige tijd zelf kunnen herstellen. Dit komt omdat de beschermende laag die zich op zink vormt vocht en chemicaliƫn blokkeert en zichzelf hervormt wanneer er in wordt gekrast of er deuken in ontstaan.
Een zinken dak kan werkelijk de guurste weersomstandigheden aan!

U hoeft dus zelf geen halsbrekende toeren uit te voeren of een ervaren dakwerker te betalen voor herstellingswerken. Uw dak is uiterst onderhoudsvriendelijk, herstelt zichzelf vaak zelf en ziet er jarenlang fris en helemaal als nieuw uit.

Extra informatie

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over onze werking? Aarzel dan niet om ons te contacteren!